1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας τη χρήση του site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies μας. Να μάθω Περισσότερα.

Υγρασία στο ταβάνι

Συζήτηση στο 'Υδραυλικά' που ξεκίνησε από τον/την JohnJohn, την 3 Ιαν, 2018.

Παρακολούθηση:
Αυτό το θέμα παρακολουθείται από 3 χρήστες.
 1. Offline

  JohnJohn Μέλος

  Παίδες χέλπ

  Εδω και λίγες ημέρες εμφανιστηκε μούχλα (με εντονη μυρωδιά) στο ταβάνι του υπνοδωματίου που εφάπτεται στο μπάνιο. Μέσα σε 10 μέρες από 1 εκατοστό έχουμε φτάσει στο 1 μέτρο. Το πάνω διαμέρισμα έχει την ίδια διάταξη. Κτίσμα δεκαετίας του 70. Μέσα απο την γυψοσανίδα στην γωνία που εμφανίστηκε η υγρασία περνούν σωλήνες κεντρικής θέρμανσης (που είναι εκτός λειτουργίας)

  Ο ένοικος του πάνω διαμερίσματος έκανε μια επιθεώρηση κάτω από την μπανιέρα του αφαιρώντας δυο πλακάκια και όλα φαίνονται στεγνά. Το καλοριφέρ επισης στο πάνω υπνοδωμάτιο δεν εμφανίζει κάποια διαρροή, οσο μπορεί να φανεί πάνω απο το παρκέ. Από κάτω όμως που έκοψα την γυψοσανίδα, οι σωλήνες και η γύρω περιοχή έχουν σταγόνες, όπως φαίνεται στην φωτό. Να έχει σαπίσει η σιδεροσωλήνα μέσα στην πλάκα ή γλύφει κάπου από την μπανιέρα ή από σωλήνα ύδρευσης και βρίσκει δίοδο από κάποιο τούβλο προς το υπνοδωμάτιο χαμηλά στο παρκέ και καταλήγει σε μένα απο τις σωλήνες του καλοριφέρ? Υγρασία εμφανίστηκε επίσης ακριβώς πάνω απο την δική μου και χαμηλά στον τοίχο του πάνω διαμερίσματος, χαμηλότερα από την μπανιέρα, σε μια έκταση από το μέσο της μπανιέρας μέχρι την γωνία που ειναι και οι σωλήνες του καλοριφέρ του υπνοδωματίου. Για πειτε καμιά γνώμη..

  20171231_205244.jpg 20180103_182144.jpg 20180103_182053.jpg 20180103_182021.jpg
 2. Offline

  nyannaco Ομάδα Διαχείρισης

  Εχεις θερμοσιφωνα στο πατάρι πανω απο το μπάνιο; Τον ελέγξεις;
 3. Offline

  Gregori Ομάδα Διαχείρισης

  Τι υγρασία φίλε John... Εκει τρέχει νερό....
  Απο απόσταση δεν μπορεί κανείς να σου πει με βεβαιότητα τι μπορεί να είναι...Μπορεί να είναι τα πάντα...Με μία πιθανότητα παραπάνω η στήλη
 4. Offline

  JohnJohn Μέλος

  στο πατάρι ειμαι καθαρός

  update: μόλις με ενημέρωσε ο άνωθεν ότι ο υδραυλικός που ήρθε σήμερα βρήκε την βαλβίδα της μπανιέρας ραγισμένη και λίμνη κάτω απο την μπανιέρα. αρα μάλλον βρέθηκε η αιτία.. για να δουμε το επόμενο διάστημα αν θα καταλαγιάσει το φαινόμενο

  να υποθέσω ότι για να στεγνώσουν τα τσιμέντα και οι γυψοσανίδες θα πάρει μήνες χειμωνιάτικα?
 5. Offline

  JohnJohn Μέλος

  και ναι η συσσώρευση νερών συνεχίζεται παρά την επισκευή της μπανιέρας.. 3 χρόνια πριν εν τω μεταξύ έμαθα ότι υπήρχε μεγάλη διαρροή στο ισχόγειο η οποία επισκευάστηκε με νέους εξωτερικούς σωλήνες, δλδ το πιθανότερο είναι ότι λόγω γήρανσης έχουμε το ίδιο θέμα στο πάνω διαμέρισμα. Η ζημιά έχει επεκταθεί και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, ποτίζοντας και δύο ντουλάπες οι οποίες έχουν φουσκώσει (δηλαδή μέχρι στιγμής μετράω μια γυψοσανίδα και δύο ντουλάπες). Σε πολυκατοικία χωρίς καταστατικό, ο άνω ιδιοκτήτης υποχρεούται να αναλάβει το κόστος αυτό ή όχι?

Κάνε Share αυτή τη σελίδα