1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας τη χρήση του site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies μας. Να μάθω Περισσότερα.

Σημαντικό nest v3 - Εγκατάσταση

Συζήτηση στο 'Θέρμανση' που ξεκίνησε από τον/την Frank Lemonis, την 4 Δεκ, 2017.

Παρακολούθηση:
Αυτό το θέμα παρακολουθείται από 15 χρήστες.
 1. Offline

  AndreasK Μέλος

 2. Offline

  fotism Νέο Μέλος

  Καλησπέρα,

  Το έχω δεί το postσου Ανδρέα. Ως προς την συμβατότητα OpenTherm, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.

  Τώρα ως προς την αντιστάθμιση δεν έχω καταλάβει απ’ αυτά που έχω διαβάσει στο siteτου Nestπως θα δουλέψει με αυτόν.
 3. Offline

  AndreasK Μέλος

  Το πρωτοκολλο open therm καθορίζει την ισχύ του επιτοιχου και την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού ανάλογα με τα δεδομένα που συλλέγει ο θερμοστάστης. Σε εμένα δουλεύει κανονικά, όπως και με τον μαμά θερμοστάτη.

  Αρχικά και εγώ αυτό τον φόβο είχα πάντως...
 4. Offline

  fotism Νέο Μέλος

  Όταν δούλευες τον θερμοστάτης της Buderus, υποθέτω είχες ορίσει καμπύλη. Ενώ τώρα ορίζει αυτόματα ο Nest. Σωστά?
 5. Offline

  AndreasK Μέλος

  O buderus δεν είχε αντιστάθμιση με καμπύλες.

  Λογικά ομως την καμπύλη μπορείς να την καθορίσεις και απευθείας στην οθόνη του λέβητα.
 6. Offline

  fotism Νέο Μέλος

  Ok. Προχωράω στην παραγγελία του και βλέποντας.

  Κάτι τελευταίο τώρα. Επειδή θα πάρω και εγώ από τον Amazonέναν Usedasnew, ήταν σε καλή κατάσταση ο δικός σου.
 7. Offline

  AndreasK Μέλος

  Πολυ καλή.
 8. Offline

  fotism Νέο Μέλος

  Σε ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου.

  Θα επανέρθω αφού τον παραλάβω και τον εγκαταστήσω
 9. Offline

  AndreasK Μέλος

  Μόνο που με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες θα είναι δύσκολο να τον τεστάρεις καλά.
 10. Offline

  fotism Νέο Μέλος

  Καλησπέρα,

  Λοιπόν ο Nest παρελήφθη την Πέμπτη και εγκαταστάθηκε στην θέση του Sime με σύνδεση Opentherm. Πρώτες εντυπώσεις ανάμεικτες…. Είναι ωραίος, έχει ωραίο περιβάλλον εργασίας στο PC και στο κινητό, αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα ακόμα πόσο smart είναι για τα χρήματα που κάνει πάντα.

  Τις παραμέτρους αντιστάθμισης που έχω ορίσει στον λέβητα δεν τις λαμβάνει υπ’ οψιν του, και λειτουργεί βάση της λειτουργίας True Radiant που διαθέτει, για να καθορίσει μόνος του την καμπύλη αντιστάθμισης. Όμως το μέγα σφάλμα σε αυτή την λειτουργία είναι ότι παίρνει την εξωτερική θερμοκρασία από το Net (βάση της περιοχής που έχεις ορίσει στην εγκατάσταση), και όχι βάση του εξωτερικού θερμομέτρου που υπάρχει στον χώρο και είναι συνδεδεμένο στον λέβητα.

  Οι δοκιμές συνεχίζονται..
  Στον/την dipoli αρέσει αυτό..
 11. Offline

  Antonios Ntalis Νέο Μέλος

  E6C2EB3D-D2F3-4B46-9DF3-20D6D1D5CDC0.jpeg Καλημέρα, σκέφτομαι αντικατάσταση με το συγκεκριμένο του παλιού μου θερμοστάτη, το σύστημα είναι JEIL STS210G τριπλής ενέργειας με μπόιλερ, από όπου έρχεται ένα καλώδιο στον εσωτερικό θερμοστάτη της φωτογραφίας. Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει συμβατότητα με την εγκατάσταση αυτη?Εστω γενικά επίσης αν μπορεί να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος με smart γιατί από την αντιπροσωπεία εδώ δεν ήξεραν να μου απαντήσουν?
 12. Offline

  alto Moderator

  Το πιο πιθανόν είναι να μην δουλέψει. Μην δοκιμάσεις να τον συνδέσεις θα του κάνεις ζημιά. Αν θέλεις οποσδήποτε να βάλεις αυτόν τον θερμοστάτη θα πρέπει να καλέσεις τεχνικό (ηλεκτρολόγο ή καυστηρατζή), να καταργήσει τον πίνακα του λέβητα που έχεις και να βάλει ένα συμβατικό.
 13. Offline

  Antonios Ntalis Νέο Μέλος

  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση,

  Να υποθέσω ότι στο συγκεκριμένο δεν μπορεί στη θεση του παλιού να λειτουργήσει άλλος θερμοστάτης, έστω απλός ψηφιακός, siemens πχ?
 14. Offline

  alto Moderator

  ¨Οχι γιατί αυτά τα μηχανήματα έχουν συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας
 15. Offline

  Vassilis P. Νέο Μέλος

  Καλησπέρα, είχα έναν mommit που μου έμεινε στο χέρι καθώς η εταιρεία έκλεισε. Βέβαια από την άλλη ησυχάσαμε κι ηρεμήσαμε από την ταλαιπωρία του mommit. Πήρα έναν nest και βλέπω ότι παρόλο που το επίσημο video από τη nest δείχνει εγκατάσταση χωρίς το heatlink, στην Ευρώπη (μάλλον) είναι υποχρεωτικό.
  1. Μπορεί κάποιος παρακαλώ να επιβεβαιώσει αυτό;
  2. Αναρωτιέμαι λοιπόν που μπορώ-πρέπει να βάλω το heatlink: στη θέση που είχα τον mommit (σαλόνι) με την υπάρχουσα καλωδίωση ή να τον συνδέσω κοντά στο καυστήρα (πετρέλαιο παλιός) στο υπόγειο με νέα καλωδίωση από τον καυστήρα;
  3. Τον καινούργιο θερμοστάτη καταλαβαίνω ότι έχω 2 εναλλακτικές: α) να τον συνδέσω με καλώδιο με το heatlink. Αυτό το βρίσκω εφικτό μόνο αν συνδέσω το heatlink κάτω στον καυστήρα, εκεί που ξεκινάει η καλωδίωση που ανεβαίνει στο σαλόνι, β) να πάρω τη βάση της nest και να συνδέεται μόνο ασύρματα το heatlink με τον θερμοστάτη. Το καταλαβαίνω σωστά;
  Βρίσκω πάντως ενοχλητικό ότι δεν υπάρχει ένα επίσημο video από τη nest για τη σύνδεση με το heatlink (εκτός κι αν δεν το βρίσκω).

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!

  Βάζω και μια φωτο της σύνδεσης του momit για να δείτε τι καλώδια φτάνουν στο σαλόνι από τον καυστήρα: μαύρο, καφέ συνδεμένα, το μπλε μονωμένο.

  Συνημμένα αρχεία:

 16. Offline

  alto Moderator

  Αν διαβάσεις τα πρώτα ποστ θα δεις πως πρέπει να συνδέσεις το heat link, αν έχεις αμφιβολίες ανέβασε φωτό.
 17. Offline

  Vassilis P. Νέο Μέλος

  Ευχαριστώ alto. Τα διάβασα, αλλά δεν αναφέρομαι στην συνδεσμολογία, μάλλον στο που μπορεί να συνδεθεί το heatlink κι αν όντως η ασύρματη σύνδεση του θερμοστάτη είναι εναλλακτική της ενσύρματης.
 18. Offline

  alto Moderator

  Μπορείς να βάλεις τοheatlink στην θέση του παλιού θερμοστάτη, και τον θερμοστάτη σε άλλο σημείο του σπιτιού. Το heatlink χρειάζεται για την ενσύρματη επικοινωνία με τον λέβητα, που θα βρίσκεται (φαντάζομαι), σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν που θα μπορεί να επικοινωνήσει το heatlink με τον θερμοστάτη.
 19. Offline

  Vassilis P. Νέο Μέλος

  Ευχαριστω και παλι. Ξεκάθαρο και ναι έχεις δίκαιο, αν βάλω το heatlink κοντά στο λέβητα θα έχω θέμα με την ασύρματη επικοινωνία του με το θερμοστατη. Άρα βάζω το heatlink εκεί που ήταν ο παλιός θερμοστατης και μετά αγοράζω αυτή τη βάση https://www.amazon.co.uk/Nest-Stand...ermostat&qid=1573387785&sprefix= nest &sr=8-5 και βάζω το θερμοστατη όπου θέλω σε σχετικη εγγύτητα με το heatlink.
 20. Offline

  alto Moderator

  Περιμένουμε με αγωνία αποτελέσματα :)

Κάνε Share αυτή τη σελίδα