1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας τη χρήση του site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies μας. Να μάθω Περισσότερα.

volheatmag σύστημα κατανομής δαπανών σε αυτονομία Μαγκλιβέρας

Συζήτηση στο 'Θέρμανση' που ξεκίνησε από τον/την kchorig, την 27 Ιαν, 2018.

Παρακολούθηση:
Αυτό το θέμα παρακολουθείται από 2 χρήστες.
 1. Offline

  kchorig Μέλος

  Ανοίγω αυτό το νήμα για να βοηθηθούν οι χρήστες του παραπάνω συστήματος κατανομής δαπανών με την ονομασία volheatmag (Μαγκλιβέρα )καθώς συχνά με καλούν για βοήθεια.
  Το παραπάνω σύστημα είναι πολύ παλιό και εφαρμόστηκε τη δεκαετία του 1980 κυρίως.
  Στην πρώτη του, μηχανική, έκδοση, περιελάμβανε ένα σύστημα μετρητή με γρανάζια. Είχε μετρητή καί μέσα στην κατοικία και στο λεβητοστάσιο. Έτσι ο χρήστης έβλεπε όποτε ήθελε από το σπίτι του την κατανάλωση του. Αυτή ήταν και η πρωτοτυπία του.
  Αργότερα η volheatmag Μαγκλιβέρας, εισήγαγε και ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο πέταξε τα γρανάζια και φόρεσε μία ωραία ηλεκτρονική πλακέτα.

  Τα συστήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη συνδεσμολογία και απαιτούν πολύ προσοχή στις παρεμβάσεις π.χ. σε μία ανακαίνιση.
  Σε περίπτωση βλάβης του μηχανικού συστήματος (δε γράφει electtonic), δεν γίνεται επισκευή. Είναι σαν να προσπαθείς να επισκευάσεις ρολόι...
  Η μόνη λύση για να αλλαχθεί όλο το σύστημα της αυτονομίας, είναι να τοποθετηθεί ένας ηλεκτρονικός μετρητής που να είναι συμβατός με τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
  Προσοχή λοιπόν και στη διάθεση σας.

  www.inclima.gr
  kchorig @ gmail.com
 2. Offline

  caveatlector Νέο Μέλος

  Γεια σας. Έχω εγκατασταθεί πρόσφατα σε ένα διαμέρισμα που έχει μετρητή Volheatmag. Ο μετρητής που έχω μέσα στο σπίτι κάνει ιδιαίτερο θόρυβο όταν λειτουργεί. Υπάρχουν επιλογές αντικατάστασης του; Ακόμη και η κατάργηση του εσωτερικού μετρητή. Αυτό που με ενδιαφέρει μόνο είναι η σωστή λειτουργία του θερμοστάτη.
 3. Offline

  kchorig Μέλος

  Πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο σύστημα, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα ανταλλακτικό. Συνήθως τροποποιούμε το θερμοστάτη με έναν νέο ή ανακαινίζουμε όλο το σύστημα καταγραφής της κατανομής δαπανών θέρμανσης με ωρομέτρηση ή θερμιδομέτρηση.
  Ο θόρυβος πιθανών να προέρχεται από τα γρανάζια του μετρητή τα οποία έχουν φθαρεί.

  www.inclima.gr

Κάνε Share αυτή τη σελίδα